keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Joulu on saaressa juhlittu. Aattoiltana olimme syömässä hotellilla, jossa kävi myös merimieslauluja lauleleva joulupukki. Lapset olivat uteliaan ihmeissään, ja päättelivät tietysti heti pukin poistuttua, että nyt se meni viemään meille kotiin lahjat. Ja siellähän ne paketit olivatkin!


Esikoinen on ollut lomalla koulusta, ja on ollut hieman pitkästynyt (venyttänyt muiden hermoja...) Onneksi rattikelkkailu koulukaverin kanssa on tuonut vähän toimintaa.




Lunta on kasautunut joihinkin paikkoihin isoja kasoja. Kahvilan ovi näytti tältä maanantaina.

Toiveissa olisi päästä pitkästä aikaa mantereelle ylihuomenna. Saa nähdä, millainen laivamatka on nyt, kun jäätäkin on alkanut tulla.

torstai 23. joulukuuta 2010







Täällä on nähty tonttuja, poroja ja omituisia, vinoja, nurkista rakoilevia majakoita. Niiden myötä meidän porukka toivottaa kaikille:
Tunnelmallista joulua!

lauantai 18. joulukuuta 2010




Joulu lähestyy ja sen myötä on ollut kaikenlaista mukavaa ohjelmaa, esikoisella enimmäkseen, mutta me muutkin olemme saaneet nauttia mm. Lucia-kulkueen vierailusta kodissamme (koulun blogissa oli hienoja kuvia).

Valo on tähän aikaan vuodesta harvinaista herkkua, joten auringon pilkahtaessa on aina pikaisesti kuvattava, kuten viime keskiviikkona.



Meidän pikkutonttu halusi pitää tonttuhattua ulkonakin päässä, mutta huppua oli myös pidettävä tuulen ja kylmyyden takia.

lauantai 11. joulukuuta 2010



Myönnän, että olen heikkona kauniisiin esineisiin, jotka eivät usein ole kovinkaan välttämättömiä tai tarpeellisia. Täällä Utössä on ollut hyvä huomata, että vähälläkin "pärjää" ja että kekseliäisyys kasvaa, kun pitää nyhjätä tyhjästä. Mutta en usko pääseväni tavarakaipuusta kokonaan... ainakin pitää päästä ikkunaostoksille (tai nykyään netti-ikkunaostoksille). Ostamisen pakkoa ja tavaroiden perässä juoksemista yritän kuitenkin jatkossakin välttää. Harkintaa ja "vanhassa vara parempi" -asennetta!



Täällä on ollut tänään lumisateista, lämpö 0-astetta eli täydellinen keli lumilinnan rakentamiseen! Pääarkkitehdiltä tosin meinasi hihat palaa työläistensä suurpiirteiseen rakennustyyliin... Sovussa saatiin kuitenkin linna varsin hyvälle mallille. Jatkamme, kun jaksamme/sää sallii (nyt näyttäisi pakastuvan).

perjantai 3. joulukuuta 2010


Kirjoittaminen on jäänyt viime aikoina, koska kuopus on luopunut päiväunistaan ja sitä myötä minun rauhallinen tietokoneaikani on mennyttä. Ainoastaan silloin, kun tv:n lastenohjelmat pitävät "pitkäsormen" poissa näppäimistöltä, saan katsottua tärkeimmät koneelta (tai uhkailemalla, ettei kuopus saa piparia/suklaakeksiä tms). Nyt onkin haasteena ollut joululahjojen löytäminen ja tilaaminen netin kautta...
Näillä näkymin siis vietämme joulunpyhät saaressa ja lähdemme mantereelle välipäivinä. Jouluista touhua saaressakin riittää varsinkin koululaisilla (ihan kateeksi käy heidän joulukalenterinsa). Jouluostoksiakin täällä voi tehdä, mutta siitä myöhemmin.