keskiviikko 26. tammikuuta 2011


Päivän askareina on ollut esikoisella sormivirkkaus, kuopuksella muovailuvahalla puuhailu. Koululaiset lähtivät Nauvoon elokuvaleirille loppuviikoksi ja eskarilaisemme jäi kotiin (halusi sitä itsekin).
Onneksi ulkonakin oli mukava touhuta, kun ilma on kaunis, vaikkakin kylmä. Tosin poikien ulos saaminen on aina oma, voimia vievä prosessinsa ("en lähe", "minä en ainakaan tule").





Elokuvakerhon mainoskin on nyt kaupan ilmoitustaululla. Kiitos E. ! Ensi sunnuntaina näemme, kuinka moni "uskaltautuu" paikalle :)

p.s. oikealla sivulla nyt suorat linkit koulun blogiin ja Utön kotisivuille

maanantai 24. tammikuuta 2011

Viikonloppuna vietettiin 7-vuotissynttäreitä ja järjesteltiin ja suunniteltiin elokuvakerhon aloitusta. Esikoinen laski mäkeä isänsä kanssa niin, että pulkkakin puhkesi pohjasta.
Aurinkoa, sumua, pakkasta, ja nyt vesisadetta. Siinä viikonlopun tiivistetty säätiedotus tähän aamuun asti (ei enää siis ennuste ;)).

keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Viime lauantain auringon jälkeen seurasikin sumua, sadetta ja lisää sumua. Sunnuntai-iltana nettiyhteyskin hajosi kokonaan (joku isompi laitevika). Lisäksi Eivor-laivan kulkemiset ovat olleet epävarmoja ja aikataulut ovat olleet aivan päälaellaan ja ainakin yksi vuoro on jäänyt ajamatta kokonaan.
Joten olo oli varsin eristäytynyt (puhelin toimi :)) Mutta eipä se juuri ole vaivannut. Tosin mies ei pystynyt tekemään töitä pariin päivään lainkaan.
Eilen illalla sitten saapui korjausporukka luotsiveneellä. Ja jo tänä aamuna tietokoneyhteydet toimivat! Ai, miten niin nettiriippuvainen...? Huomasin vain taas kerran, kuinka riippuvainen tästä on. Paljon tietoa on ainoastaan netissä. Onko se hyvä vai ei, sitä sietää pohtia.
Valaisevaa keskiviikon jatkoa!

sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Kaksi viikkoa vietettiin mantereella ja viime torstaina palasimme saareen. Huh, matka kestikin koko päivän, kun ahtojää viivästytti laivamatkaa. Välillä Eivor joutui peruuttamaan ja ottamaan vauhtia päästäkseen pahimpien jäämassojen yli. Laivamatka kesti 8,5 tuntia “normaalin” noin neljän tunnin sijaan. Pojat matkasivat mallikelpoisesti, leikkivät ja katsoivat elokuvia, joten varmaankin reissu oli meille vanhemmille raskaampi kuin heille (mies vielä ajoi meidät laivarantaan = n.4h aika huonossa kelissä).
Kissat jäivät vielä hoitoon mantereelle, mutta heti, kun jäätilanne helpottaa, ne yritetään saada tänne. Jotenkin.
Ja tietysti saimme jonkin köhätaudin mantereelta (kuten aiemmillakin reissuilla), kuopus köhii lähinnä öisin, mikä tietysti valvottaa minuakin, mutta eiköhän se tästä helpota.

Eilen näkyi valoa (siis aurinko)! Kevättä kohti :)