tiistai 19. huhtikuuta 2011

Kylläpä väsyttää! Viime viikolla olimme mantereella poikien kanssa, matkustimme julkisilla, mikä vei 10-12 tuntia suuntaansa (laiva-bussi-juna-juna). Sain hoidettua lopulta lohjenneen hampaani kuntoon, valitettavasti jouduin menemään yksityispuolelle, kun kunnalliset eivät pystyneet äkkinäisiä/toivomiani aikoja järjestämään. Muutoin oli mukava nähdä läheisiä ja ihmetellä taas liikennettä, kauppoja ja ihmisiä :)




Palattuamme Utöseen, lepäsimme (?) päivän ja heti seuraavana aamuna lähdimmekin koko perhe opettajan ja koululaisten kanssa retkelle Jurmoon. Eivor -yhteysalus jätti meidät saareen puolilta päivin ja siellä koululaiset kulkivat opettajan kanssa pyörillä ja me seurasimme perässä jalkaisin (kuopus rattaissa).
Pääsimme näkemään kappelin, lintuaseman, lampolan, alpakoita… Paistoimme makkaraa ja söimme eväitä. Tutkimme hiekkakuoppaa ja metsää… Mahtava päivä! Illalla pääsimme yhteysaluksella kotiin ja sitten uni maittoikin!




Tänään on Utön tykit koeammuttu. Olipa jytinää, mutta onneksi se ei kestänyt kauaa! Ja käärmeet ovat luikerrelleet esiin koloistaan… toivoin, että tykkien jytinä olisi pelästyttänyt kaikki naapurisaariin, mutta turha toivo kai…





... suloisia...

tiistai 5. huhtikuuta 2011

Kun muutimme saareen oli elokuu, oli lämmintä ja ikkunoita pidettiin auki myös öisin. Heinäsirkat aloittivat konserttinsa heti pimeyden tultua ja joinakin iltoina oli pakko sulkea ikkunoita, kun siritys kävi liiaksi hermoille = uni ei tullut.

Kun tuulee enemmän pohjoisesta (luoteesta?), luotsiaseman tutkat kumisevat matalasti. Alussa en saanut unta, mutta nyt tuo ääni tuudittaa hyvin höyhensaarille. Kovalla itätuulella taas keittiömme liesituuletin pitää outoa huminaa ja etelätuulella olohuoneen isot ikkunat ritisevät ja kolisevat .

Ulkona ollessa kuulee hyvin, milloin koululaiset ovat välitunnilla tai menossa ruokailemaan hotellille - ääni kantaa hyvin majakkamäelle.
Ohimenevien laivojen jyrinä, luotsiveneiden lähdöt ja tulot sekä mönkijöiden kulkemiset kuulee myös.

Nyt keväällä ulkona äänimaailman täyttää monen erilaisen linnun laulu.
Ja pitkästä aikaa meren aallot loiskivat ja pauhaavat - jäät ovat suurelta osin lähteneet.