perjantai 13. elokuuta 2010

Muutimme saareen eräänä elokuun aurinkoisena päivänä. Peräkärryllinen omaisuuttamme lastattiin laivaan ja matka kohti uutta kotiamme alkoi.

Näin yksinkertaisesti muuttomme tai edes päätös siitä ei tapahtunut. Puolen vuoden kypsyttely ja ajatuksen edes takaisin pyörittely "huipentuivat" lopullisen päätöksen tekoon keväällä 2010. Senkin jälkeen oli monia epävarmuustekijöitä, jotka kuitenkin selvisivät kaikki jotenkin ihmeen helposti; työt, talon vuokraus, jne. kaikki sujuivat ja järjestyivät, joten tuli tunne, että meidän oli todellakin tarkoitus lähteä.

Saaressa meitä oli vastassa ystävällisiä, avuliaita saarelaisia, jotka auttoivat meidät tavaroinemme asunnollemme. Muuttokuormamme ei ollut suuren suuri, mutta oleellisimmat tavarat olivat päässeet mukaan. Joitakin huonekaluja saimme saaresta, mikä helpottikin muuttoa.
Asuntomme on 3h+k paritalohuoneisto, joka on majakan ja luotsiaseman vieressä. Ikkunoista näkee alas kyläsatamaan ja toisista ylös majakalle.

Tunnelma on ollut lomamainen, koska sää on ollut kesäisen lämmin ja turisteja on vielä saarella paljon. Tosin arksisia asioita jo on sovittuja kuten eskarin aloittamista ja postiasioita. Kotia on myös järjestetty ja yritetty saada kaikki toimivaksi. Tv:n ja nettiyhteyden toimiminen ovat olleet tärkeitä; hassua, että ilman niitä kokee olevansa liian irrallaan "maailmasta"
Toivon kuitenkin, että saaren rauha ja luonto pääsevät useimmiten ohittamaan tietoliikenneyhteyksien tärkeyden.

p.s. kuvia tulee jatkossa runsaasti, mutta kameran tietokonepiuha unohtui nyt mantereelle...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti